Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 08-02-2021

Direktionen anbefalede: ”At kommuneplanens centerområde i Rudkøbing fastholdes, og der arbejdes videre med de planlægnings- og trafikmæssige udfordringer i Rudkøbing bymidte.” Et flertal i Bymiljøudvalget og i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget støttede denne indstilling, men den 8. februar 2021 besluttede et flertal i Kommunalbestyrelsen ikke at følge denne.

I referatet fra mødet hedder det:

”Et flertal på 8 kommunalbestyrelsesmedlemmer, bestående af Tonni Hansen (F), Tonny Gjersen (F), Gert Schmidt (F), Winni Kielstrup Hansen (F), Lisa Pihl Jensen (A), Arno Kruse (A), Ulrik Kølle Hansen (V) og Kim Welcher (O) ønsker igangsættelse af planlægningen for en udvidelse/ændring af centerområdet.

Et mindretal på 6 kommunalbestyrelsesmedlemmer, bestående af Nynne Printz (F), Erik Jørgensen (F), Bo C. Nissen (C), Jan Ole Jakobsen (V), Knud Gether (V) og René Larsen (A) ønsker, at direktionens indstilling godkendes.

Bjarne Nielsen (V) undlader at afgive stemme.

Der igangsættes en planlægningsproces for en udvidelse af centerområdet i overensstemmelse med flertallets beslutning.”

Det spinkle flertal ønsker at skabe plads for en Rema 1000 til trods for rådgiveres anbefalinger af det modsatte og protester fra Langelands handelsdrivende.